سایت من

ساخت وبلاگ

بعد از یکسال ثبت اسناد حسابداری در نرم افزار حسابداری ، موقع بستن حسابها و رد کردن اظهارنامه مالیاتی میرسه. بعد از اون هم بحث نوشتن دفاتر قانونی کل و روزنامه پیش میاد و البته جمع آوری و آماده سازی مدارک مثبته برای رسیدگی به دفاتر قانونی.

 

اسناد و مدارکی که باید تهیه و جهت ارائه در دسترس باشند عبارتند از :

1-پرینت اسناد حسابداری و ضمیمه نمودن مدارک مثبته به آنها

این مورد را حسابداران به عنوان روکش سند می شناسند. روکش سند همان پرینت سند حسابداری است که در نرم افزار حسابداری ثبت شده است. برخی حسابداران اسناد را در هم ادغام می کنند و برای چند سند ادغام شده در یک سند جمیعی ، یک روکش سند چاپ می کنند.


2- تحریر دفاتر قانونی روزنامه و کل

برای هر کسب و کاری باید دو دفتر پلمپ شده گرفت. این دفاتر قانونی عبارتند از دفتر کل و دفتر روزنامه. دفتر کل و روزنامه ، هر دو بر اساس سرفصل های کل نوشته می شوند. 


3- تهیه تراز آزمایشی حداقل چهارستونی کل و معین ، قبل و بعد از بستن حسابهای موقت

ترازنامه یکی از صورتهای مالی اساسی است. در این سایت در مورد ترازنامه به اندازه کافی بحث شده است.


4- آماده نمودن گردش مواد ، کالای نیمه ساخته ، کالای ساخته و قیمت تمام شده

برای شرکت های بازرگانی و تولیدی ، گردش مواد و کالای انبار از اهمیت خاصی برخوردار است ولی اگر شرکت خدماتی باشید گردش مواد و کالا نخواهید داشت.


5-پرینت دفاتر معین و تفصیلی حسابها

اگر از نرم افزار حسابداری استفاده می کنید ، می توانید دفاتر حسابداری خود را در سطح معین پرینت بگیرید و به دارایی ارائه دهید.


6- تنظیم جدول استهلاکات

اگر اموال و دارایی ثابت دارید و استهلاک آنها را به عنوان هزینه در دفاتر ثبت کرده اید باید جداول آنها را ارائه دهید.


7-تنظیم جدول 12 ماهه خلاصه لیست مالیات حقوق  که با هزینه حقوق همخوان باشد


8-کپی فهرست معاملات فصلی و اظهارنامه ارزش افزوده


9- تصویرصورتحسابهای بانکی و صورت مغایرتهای آنها


10- فهرست و مشخصات کامل کالاهای واراداتی و صادراتی 

- موارد فوق حداقل اسناد و مدارکی است که در زمان رسیدگی بایستی جهت ارائه ، فراهم شده باشند.

فهرست کامل ؛ هنگام صدور و ابلاغ "برگ دعوت ارائه اسناد و مدارک " بر اساس بند 2 ماده 97 ق . م .م  توسط سازمان امور مالیاتی اعلام میگردد.

 

یکی از زیر سیستمهایی که در هنگام نوشتن دفاتر قانونی و تنظیم اظهارنامه مالیاتی و چاپ روکش اسناد به شما کمک می کند ، زیر سیستم حسابداری تجمیعیدر نرم افزار حسابداری یکپارچه است. 

 

سایت من...
ما را در سایت سایت من دنبال می کنید

برچسب : نرم افزار حسابداری, نویسنده : بابک babakrostami بازدید : 191 تاريخ : دوشنبه 26 مهر 1395 ساعت: 6:15

دارایی ثابت یکی از مهمترین دارایی های شرکت های تولیدی و پیمانکاری محسوب می شود. دارایی ثابت همان اموال منقول و غیر منقول هستند که شرکت برای انجام کار خود از آنها بهره می گیرد. یکی از مهمترین هزینه های تولید در شرکت ها ، هزینه استهلاک ماشین آلات تولید است که به عنوان سربار در بهای تمام شده محاسبه می شود.

 

در نرم افزار اموال و دارایی ثابت ، کلیه اموال منقول و غیر منقول شرکت ثبت می شود و جابجایی آنها و استهلاک آنها محاسبه شده و سند حسابداری آن نیز ثبت می شود.

 

در نرم افزارهای حسابداری یکپارچه ، یکی از زیر سیستم های مهم در حوزه مالی ، همان نرم افزار اموال و دارایی ثابت است. این نرم افزار دارای امکاناتی است که در زیر به آن می پردازیم.

 

کارت اموال 

اولین امکان در نرم افزار اموال و دارایی ثابت، کارت اموال است که در آن تمام اطلاعات اموال و دارایی ثابت شرکت ها ثبت می شود. اطلاعاتی از قبیل نام و پلاک اموال ، تاریخ بهره برداری از اموال ، مبلغ خرید ، روش و درصد محاسبه استهلاک و مرکز هزینه ای که اموال در آن وجود دارد و سند حسابداری هزینه استهلاک باید در آن مرکز هزینه ثبت شود.

 

انواع اموال

این امکان معمولا به عنوان اطلاعات پایه در نظر گرفته می شود. در برخی از نرم افزار های اموال و دارایی ثابت ، نوع اموال به صورت ثابت به 5 دسته تقسیم می شود. زمین ، ساختمان، ماشین آلات، اثاثه و ابزار آلات. ولی در برخی نرم افزارهای حسابداری بزرگتر و پیچیده تر ، انواع اموال به عنوان یک اطلاعات پایه در اختیار کاربر قرار داده شده است. 

 

جابجایی اموال و دارایی ثابت

برخی از اموال و دارایی ثابت ها منقول هستند به این معنی که می توان آنها را جابجا کرد. برخی دیگر غیر منقول هستند و نمی توان آنها را جابجا کرد. مثلا در مورد زمین و ساختمان به این گونه است. زمین و ساختمان اموال غیر منقول هستند و جابجایی آنها غیر ممکن است. 

در نرم افزار های حسابداری که شامل زیر سیستم اموال و دارایی ثابت هستند ، گزینه جابجایی اموال وجود دارد. در جابجایی اموال ، یک دارایی ثابت را از جایی مثلا از یک مرکز هزینه به جای دیگر به یک مرکز هزینه دیگر منتقل می کنیم. بنابراین محاسبه استهلاک این دارایی ثابت هم باید در دو مرکز هزینه ثبت شود و بر اساس مدت زمانی که دارایی ثابت در آن مرکز بوده است.

 

محاسبه استهلاک

یکی از هزینه های مهم در بهای تمام شده کالا و خدمات هزینه های استهلاک اموال و ماشین آلاتی است که در شرکت مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا هزینه های استهلاک به صورت غیر مستقیم و به عنوان سربار در محاسبه بهای تمام شده نقش دارند. در نرم افزار های حسابداری یکی از کارهایی که نرم افزار انجام می دهد بحث محاسبات مربوط به هزینه های استهلاک است.  برخی اموال استهلاک پذیر نیستند ولی برخی از اموال استهلاک پذیرند. استهلاک هم بر اساس نوع استهلاک و عمر مفید محاسبه می شود.

 

تجدید ارزیابی اموال

معمولا در کشورهایی که تورم بالا وجود دارد اموال و دارایی ثابت بیش از ارزش دفتری ، می ارزند. بر اساس اصول حسابداری بهای تمام شده یک دارایی ثابت باید بر اساس هزینه پرداخت شده در زمان خرید و تصاحب آن دارایی ثابت در دفاتر ثبت شود و بر اساس قوانین محاسبه استهلاک ، این دارایی ثابت در طول مدت معینی مستهلک شود. مثلا یک ماشین راه سازی را در نظر بگیرید . مثلا این ماشین 10 سال گذشته ، به مبلغ 100 میلیون تومان خریداری شده است و در طول مدت 10 سال کاملا مستهلک شده و ارزش دفتری آن الان صفر است. ولی با توجه به تورم و 3 برابر شدن مبلغ دلار ، آن ماشین راه سازی بعد از 10 سال حتی ممکن است بیش از 100 میلیون تومان ارزش داشته باشد. 

شرکت ها می توانند هر چند وقت یکبار دارایی ثابت خود را تجدید ارزیابی کنند و به عنوان سود در دفاتر خود ثبت کنند.

 

در نرم افزار های حسابداری که اکنون در بازار وجود دارد ، معمولا زیر سیستم اموال و دارایی ثابت نیز وجود دارد که امکاناتی که در بالا نام بردیم باید در آن وجود داشته باشد. البته امکانات زیاد دیگری نیز وجود دارد مثل تعمیر و نگهداری اموال و دارایی ثابت و بحث مربوط به جمعدار اموال و ... 

 

یکی از زیر سیستم های نرم افزار حسابداری باتیس ، نرم افزار اموال و دارایی ثابت می باشد که علاوه بر امکانات فوق دارای گزارشات متنوع دیگری نیز می باشد.

 

برای دیدن امکانات نرم افزار حسابداری باتیس از لینک زیر استفاده نمایید.

امکانات نرم افزار حسابداری باتیس 

 

برای دیدن امکانات نرم افزار اموال و دارایی ثابت از لینک زیر استفاده نمایید.

امکانات نرم افزار اموال و دارایی ثابت ارگس

 

سایت من...
ما را در سایت سایت من دنبال می کنید

برچسب : نرم افزار حسابداری, نویسنده : بابک babakrostami بازدید : 228 تاريخ : شنبه 24 مهر 1395 ساعت: 6:48

نرم افزار حسابداری یکپارچه موجود در بازار نرم افزار های حسابداری ایران ، معمولا دارای قسمت های دریافت و پرداخت و عملیات چک و تنخواه داری هستند. امروزه به این قسمت ها ، نرم افزار خزانه داری می گویند. 

در نرم افزار حسابدرای یکپارچه ، معمولا با ثبت عملیات در نرم افزار خزانه داری ، سند حسابداری مربوط به آن عملیات به صورت اتوماتیک در نرم افزار حسابداری مالی ثبت می شود و دیگر نیازی به ثبت جداگانه سند حسابداری عملیات مربوطه نیست. برای مثال به محض ثبت یک برگ دریافت در نرم افزار خزانه داری ، سند حسابداری مربوط به آن دریافت در نرم افزار حسابداری مالی به صورت اتوماتیک ثبت می شود که در آن ، شخص پرداخت کننده وجه ، که در اکثر مواقع مشتری می باشد بستانکار و گیرنده وجه که صندوق و یا بانک و یا اسناد دریافتی می باشد بدهکار می شود.

 

برخی مزایای استفاده از نرم افزار خزانه داری ارگس

کمک به تصمیم‌گیری مدیران از طریق ارائه‌ی اطلاعات منسجم و دقیق

پیگیری و اطلاع یافتن از اسناد و وجوه دریافتی و پرداختی مشتریان و تأمین‌کنندگان به سادگی امکان‌پذیر است.  گردش وجوه و اسناد در داخل سازمان و کنترل نقدینگی ساده شده و اطلاعات کافی برای تخصیص منابع مالی به فعالیت‌های جاری و آینده وجود دارد.

پیگیری سریع اسناد و وجوه دریافتی و پرداختی

می‌توانید عملیات انجام شده بر روی اسناد دریافتی و پرداختی را به سادگی و با جزئیات کامل ردیابی کنید. تمامی مبادلات از دریافت یک سند تا واگذاری، واخواست و حقوقی کردن آن و هر مبادله دیگری قابل ردیابی است. همچنین انتقال‌های درون سازمانی مانند بانک‌ها و صندوق‌ها قابل انجام و گزارش‌گیری است.

 

قسمت های مختلف یک نرم افزار خزانه داری می تواند به صورت زیر باشد:

قسمت دریافت وجه

دریافت وجه یکی از مهمترین قسمت های نرم افزار خزانه داری است. تمام دریافتهای یک کسب و کار در این برگ دریافت ثبت می شوند. ثبت دریافت در این قسمت در نرم افزار حسابداری یکپارچه باعث ثبت سند حسابداری به صورت اتوماتیک در نرم افزار حسابداری مالی می شود. دریافت وجه می تواند به صورت نقدی باشد که در این صورت وجه دریافتی وارد صندوق می شود و یا می تواند به صورت واریز به حساب و کارت به کارت باشد که در این صورت وجه دریافتی وارد حساب بانکی می شود و یا می تواند به صورت دریافت چک باشد که چکهای دریافتی وارد صندوق شده و در سند حسابداری در سر فصل اسناد دریافتی ثبت می شوند.

 

قسمت پرداخت وجه

پرداخت وجه یکی از مهمترین قسمت های نرم افزار خزانه داری است. تمام پرداخت های یک کسب و کار باید در این برگ پرداخت ثبت شوند. ثبت پرداخت در این قسمت در نرم افزار حسابداری یکپارچه باعث ثبت سند حسابداری به صورت اتوماتیک در نرم افزار حسابداری مالی می شود. پرداخت وجه می تواند به صورت نقدی باشد که در این صورت وجه پرداختی از صندوق پرداخت می شود و یا می تواند به صورت به صورت کارت به کارت باشد که در این صورت وجه پرداختی مستقیما از حساب بانکی پرداخت می شود و یا می تواند به صورت پرداخت چک باشد که چکهای پرداختی درگیر می شوند و در سند حسابداری در سر فصل اسناد پرداختی ثبت می شوند. و یا خرج کردن چک اشخاص می تواند باشد.

 

قسمت عملیات چک پرداختی

چکهای پرداختی ، همان چکهایی هستند که از دسته چک خودتان به مشتری می دهید. این چکها معمولا ابتدا در سیستم به صورت تعریف دسته چک ، تعریف می شوند و سپس در برگ پرداخت اطلاعات آنها پر می شود. مثل اینکه چه کسی چک را دریافت می کند، مبلغ و تاریخ سررسید چک چیست و .... 

در زمانی هم چک توسط مشتری وصول می شود باید در سیستم ثبت گردد تا سند حسابداری آن در نرم افزار حسابداری مالی ثبت شده و پول از حساب بانک کسر گردد. 

به صورت خلاصه چند عملیات مربوط به چکهای پرداختی وجود دارد که عبارتند از :

تعریف حسابهای جاری شرکت

تعریف دسته چکها

ثبت مشخصات چک در برگ پرداخت و یا اول دوره

اعلام وصول چک پرداختی

اعلام ابطال چک پرداختی (در صورتی که به هر دلیل چک برگشت بخورد و بخواهیم آنرا ابطال کنیم)

 

قسمت عملیات چک دریافتی

چکهای دریافتی ، همان چکهایی هستند که از مشتریان خود می گیرید. این چکها معمولا در برگ دریافت ثبت می شوند و البته برخی هم به صورت چک دریافتی اول دوره ثبت می شوند.  

به صورت خلاصه چند عملیات مربوط به چکهای دریافتی وجود دارد که عبارتند از :

ثبت چکهای دریافتی اول دوره در نرم افزار حسابداری 

دریافت چک دریافتی در برگ دریافت

نقد کردن چک دریافتی 

اعلام واگذاری چک دریافتی به حساب بانک

اعلام وصول چک واگذار شده به حساب بانک

اعلام واخواست چک دریافتی از بانک

اعلام عودت چک دریافتی 

برگرداندن چک دریافتی به صاحب آن

 

نرم افزار حسابداری باتیس ، نرم افزار حسابداری سما و نرم افزار حسابداری بیت محصول شرکت داده پردازان ارگس ، هر سه دارای قسمت خزانه داری می باشند و قسمت های مربوط به دریافت و پرداخت و عملیات چک را دارا می باشند.

نرم افزار خزانه داری برای شرکت های خدماتی ، بازرگانی ، تولید و صنعتی و پیمانکاری مناسب و می توان گفت که لازم است. بنابراین در موقع خرید نرم افزار حسابداری ، سعی کنید که نرم افزار حسابداری خریداری کنید که قسمت خزانه داری را داشته باشد.

 

 

سایت من...
ما را در سایت سایت من دنبال می کنید

برچسب : نرم افزار حسابداری, خرید نرم افزار حسابداری, نویسنده : بابک babakrostami بازدید : 214 تاريخ : دوشنبه 19 مهر 1395 ساعت: 6:40

یکی از مهمترین زیر سیستم های یک نرم افزار حسابداری یکپارچه ، نرم افزار حسابداری مالی می باشد. در این مقاله به قسمت های مختلف و امکانات نرم افزار حسابداری مالی می پردازیم.

 

 

نرم افزار حسابداری مالی به عنوان هسته اصلی از نرم افزار حسابداری یکپارچه ، امکان دریافت، طبقه‌بندی، جمع‌بندی و یکپارچه‌سازی اطلاعات مالی از سایر سیستم‌ها همچون انبار، فروش، دریافت و پرداخت، دارایی ثابت، حقوق و بهای تمام شده را به‌صورت خودکار فراهم کرده و گزارش‌های مالی یکپارچه‌ای را از وضعیت سازمان در ابعاد مختلف به شما ارائه می‌کند.

 

نرم افزار حسابداری مالی کمک های زیر را به ما می کند:

 

انسجام بخشیدن به اطلاعات حسابداری و مالی

دیگر نیازی نیست که برای ایجاد یک گزارش مالی جامع در سطح سازمان، اطلاعات مختلفی را از بخش‌ها و سیستم‌های مختلف سازمان جمع‌آوری کرد و در یک کار طاقت فرسا و با ابزارهای معمولی آن‌ها را تحلیل کرد، نرم افزار حسابداری مالی ، تمامی این اطلاعات را در قالبی یکسان جمع‌آوری‌ کرده و با تجزیه و تحلیل لازم در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

به‌هنگام نگهداشتن اطلاعات مالی

در نرم افزار حسابداری یکپارچه ، اطلاعات مالی همزمان با انجام عملیات به زیر سیستم حسابداری مالی منتقل می شوند، بنابراین، همواره اطلاعات مالی به روز شده است و تنها کافی است دیگر سیستم‌ها (مانند نرم افزار انبار و حسابداری انبار،نرم افزار فروش و نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری، نرم افزار حقوق و دستمزد و نرم افزار تولید و بهای تمام شده ) را در کنار  نرم افزار حسابداری مالی پیاده‌سازی و تنظیم کنید.

 

تأمین اطلاعات مالی برای تصمیم‌گیری مدیران

تصمیم‌گیری بر مبنای اطلاعات منسجم و به‌هنگام مالی، صحیح‌تر انجام خواهد پذیرفت، و چه بهتر که این اطلاعات به سادگی و سرعت در اختیار مدیران باشد.

 

گزارش‌دهی ساده و کم‌هزینه به ذینفعان بیرونی سازمان

ذی‌نفعان بیرونی به گزارش‌هایی از سازمان شما نیاز دارند که صحت آن‌ها بسیار مهم است. این گزارش‌ها را بدون دغدغه از نرم افزار حسابداری مالی استخراج کنید. ساختارهای قانونی و متداول این گزارش‌ها از پیش‌ تعریف شده و نیازی ندارید آن‌ها را طراحی کنید.

 

حالا که مزایای نرم افزار حسابداری مالی به عنوان یکی از زیر سیستم های نرم افزار حسابداری یکپارچه آشنا شدید، بخش های مختلف یک نرم افزار حسابداری مالی را بررسی می کنیم.

 

بخش های مختلف نرم افزار حسابداری مالی به شرح زیر می باشد:

 

تعریف کدینگ حسابداری 

همانطور که می دانید کدینگ حسابداری یکی از ارکان و ستونهای نرم افزار حسابداری مالی است که در تمام نرم افزارهای حسابداری وجود دارد. حتی نرم افزارهای حسابداری فروشگاهی هم دارای کدینگ حسابداری یا همان سرفصل های حسابداری هستند اگر چه ممکن است که به علت سادگی کار ، این کدینگ حسابداری و تعاریف آن از چشم کاربر پنهان بماند. در مورد کدینگ حسابداری و نحوه تعریف آن یک فیلم آموزشی تهیه شده است که می توانید برای اطلاعات بیشتر به این فیلم آموزشی مراجعه نمایید. ضمنا به علت اهمیت این قسمت یک سری مقالات دیگر نیز بزودی در همین سایت منتشر می شود.

 

عملیات ثبت و نگهداری اسناد حسابداری

در نرم افزار حسابداری مالی، عملیات ثبت و اصلاح سند حسابداری تنها عملیات روزانه ای است که حسابداران با آن سروکار دارند. البته در حال حاضر با وجود نرم افزار های حسابداری یکپارچه ، عملیات ثبت سند حسابداری کم رنگ تر شده است و این قسمت بیشتر برای کنترل و تایید اسناد حسابداری به کار می رود.

 

گزارشات حسابداری

مرور حسابها

یکی از پرکاربردترین گزارشات ممکن در نرم افزار حسابداری مالی ، گزارش مرور حسابها است که می تواند به صورت بالا به پایین و پایین به بالا باشد. بعدا در این مورد بحث خواهیم کرد.

 

گزارش تراز آزمایشی 

تراز یکی از مهمترین گزارشات حسابداری است. در نرم افزار حسابداری را می توانید به صورت 4 ستونی و 6 ستونی و 8 ستونی ملاحظه نموده و چاپ کنید. می توانید فقط حسابهای گردش دار و یا مانده دار را در گزارش بیاورید.

 

گزارش دفاتر

دفاتر حسابداری یکی دیگر از مهمترین گزارشات حسابداری است. در نرم افزار حسابداری یکپارچه دفاتر را می توانید در سطح کل، معین و یا تفضیلی مشاهده و چاپ کنید.

 

جهت اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به نرم افزار حسابداری باتیس و نرم افزار حسابداری سما و نرم افزار حسابداری بیت محصول شرکت داده پردازان ارگس مراجعه نمایید.

 

 

سایت من...
ما را در سایت سایت من دنبال می کنید

برچسب : نرم افزار حسابداری, نویسنده : بابک babakrostami بازدید : 202 تاريخ : چهارشنبه 14 مهر 1395 ساعت: 6:19

بخش های مختلف یک نرم افزار حسابداری یکپارچه که می تواند برای یک شرکت بازرگانی مناسب باشد به قرار زیر است : 

1- بخش اطلاعات پایه

معرفی اطلاعات کالا ها 

در نرم افزار های حسابداری یکپارچه باید بتوان به تعداد دلخواه کالا تعریف کرد. برای هر کالا هم باید بتوان بیش از یک واحد شمارش تعریف کرد. مثلا یک فروشگاه آهن باید بتواند میلگرد را کیلویی خریداری کند و به صورت متری به فروش برساند. این بخش معمولا در نرم افزار انبار در دسترس خواهد بود. کالاها را باید بتوان گروهبندی نمود. 

 

معرفی اطلاعات انبار ها 

کسب و کارها معمولا یک انبار ندارند. در نرم افزار حسابداری  باید بتوان به تعداد دلخواه و به صورت نامحدود انبار تعریف کرد. مثلا انبار فروشگاه و انبار مرکزی و یا انبار محصول ، انبار ابزار آلات و ... . این به این دلیل است که کالاهای مختلف در انبارهای مختلف نگهداری می شوند.

 

معرفی اطلاعات مشتریان به صورت نامحدود

تعریف طرف حسابها و مشتریان یکی از ارکان نرم افزار حسابداری یکپارچه می باشد. باید بتوانید به تعداد نامحدود مشتری و طرف حساب تجاری تعریف نمایید. باید بتوانید مشتریان خود را گروه بندی کرده و برای هر گروه مشتری یک قیمت خاص در نظر بگیرید. معمولا هر کسب و کاری برای هر گروه از مشتریان یک لیست قیمت جداگانه دارد و باید بتواند در نرم افزار حسابداری یکپارچه خود آنها را در سیستم وارد نماید.

 

 

2- بخش خرید کالا و انبارداری

خرید  کالا

کسب و کارهای بازرگانی معمولا کالا را خریداری کرده و در انبار نگهداری می کنند. در نرم افزار حسابداری یکپارچه که می خرید باید توجه کنید که قسمت رسید انبار و ریالی کردن رسید انبار یا همان فاکتور خرید بتواند نیازهای کسب و کار شما را فراهم نماید. در نرم افزار های حسابداری یکپارچه با ثبت خرید کالا، موجودی انبار هم بروزرسانی می شود. در برخی از کسب و کارها ، تاریخ و ساعت ثبت فرم خرید کالا بسیار مهم است. اگر برای شما هم مهم است پس در هنگام خرید نرم افزار دقت کنید که نرم افزار چنین امکانی را داشته باشد. 

 

ثبت سایر هزینه های خرید  کالا

در نرم افزار حسابداری یکپارچه باید بتوانید هزینه های جانبی خرید کالا را نیز وارد نمایید. هزینه هایی مانند حمل کالا، بسته بندی و موارد دیگر . این هزینه ها روی مبلغ کالاها سرشکن می شود و در بهای تمام شده کالا منظور می گردد. 

 

ثبت مالیات بر ارزش افزوده خرید  کالا

در نرم افزار حسابداری یکپارچه باید بتوانید تعیین کنید که مالیات بر ارزش افزوده به صورت اتوماتیک محاسبه شده و در سرفصل حسابداری مناسب ثبت گردد. با توجه به اینکه مبحث حسابداری ارزش افزوده کمی پیچیده است ، نرم افزار حسابداری که تهیه می کنید باید تمامی محاسبات و ثبت سند حسابداری مربوطه را به صورت اتوماتیک برای کاربر انجام داده و کاربر نیازی به دانستن اطلاعات حسابداری در این زمینه ندارد.

 

 

3- بخش فروش کالا

فروش  کالا

توسط این قسمت فروش ها را ثبت می کنید. با ثبت فروش کالا، موجودی انبار هم بروزرسانی می شود. اگر در کسب و کار خود بیش از یک مرکز فروش دارید ، باید از نرم افزاری استفاده نمایید که این قسمت را داشته باشد. مثلا اگر هم فروشگاه دارید و هم از شعبه مرکزی شرکت فروش انجام می دهید می توانید فروش های شعبه مرکزی را از فروش های فروشگاه جدا ثبت کنید.

نرم افزار حسابداری بیت - نرم افزار فروش

تسویه فاکتور فروش

توسط این قسمت می توانید فاکتورها را تسویه نمایید. اگر مشتری در قبال فاکتور فروش به شما وجهی پرداخت می کند آنرا در این قسمت می توانید وارد نمایید. این وجه می تواند به صورت وجه نقد، چک ، واریز به حساب و عملیات کارت به کارت باشد. در این قسمت همچنین می توانید لیست تمام فاکتورهای تسویه نشده مشتریان را ببینید.

 

فاکتور برگشت از فروش

برگشت از فروش در خیلی از کسب و کارها وجود دارد. اگر مشتری تمام بیا بخشی از کالا را به شما برگرداند می توانید آنرا در نرم افزار حسابداری ثبت نمایید. 

 

گزارشات فروش از اهمیت خاصی برخوردار است. نرم افزار حسابداری باید حداقل گزارشات زیر را داشته باشد:

گزارش فروش کالا در یک محدوده تاریخی مثلا روزانه ، هفتگی و ماهانه و یا "از تاریخ"  "تا تاریخ" 

گزارش فروش یک و یا گروهی از کالاها 

گزارش فروش از یک انبار و یا چند انبار

گزاش فروش کالا بر اساس مشتری و بازاریاب و یا نحوه فروش

گزارش تخفیفات اعمال شده در فروش برای یک مشتری یا همه مشتریان 

گزارش فروش بر اساس کالا و مشتری و بازاریاب

گزارش وضعیت مشتریان و میزان بدهی آنها ، چکهای پاس شده و پاش نشده آنها و چکهای برگشت خورده آنها

گزارش معین مشتری (صورتحساب مشتری)به صورت کلی و ریز 

و گزارشات متنوع دیگر که می توانید در نرم افزار حسابداری بیت ببینید.


 

4- بخش دریافت و پرداخت (خزانه داری)

 

دریافت وجه از مشتری

هر مبلغی که از مشتری دریافت می کنید باید در قسمت دریافت وجه که در قسمت خزانه داری وجود دارد ثبت نمایید. این دریافت می تواند به صورت نقدی باشد و یا چک و یا واریز به حساب (فیش / حواله) 

 

پرداخت وجه به مشتری

هر مبلغی که به مشتری پرداخت می کنید باید در فرم پرداخت وجه که در قسمت خزانه داری وجود دارد ثبت نمایید.  

 

5- بخش دفتر و عملیات چک (خزانه داری)

عملیات چکهای دریافتی

چکهای دریافتی بخش عمده ای از داد و ستد مالی در ایران را تشکیل می دهد. یکی از دلایلی هم که تا حالا نرم افزارهای حسابداری خارجی نتوانسته اند در ایران بازار پر رونقی داشته باشند همین مساله است. (البته دلایل دیگری هم مانند سیستم حقوق و دستمزد و ... دارد). 

عملیات چکهای پرداختی

چکهای پرداختی همان چکهایی است که از دسته چک خود (شرکت و یا شخصی) به مشتریانتان می دهید. 

 

 7- بخش حسابداری (دفتر داری یا Accounting)

 

کدینگ حسابداری 

در نرم افزار حسابداری بازرگانی ، کدینگ حسابداری حداقل باید به صورت 4 سطحی باشد. این چهار سطح عبارتند از گروه، کل ، معین و یک سطح تفضیل شناور.

 

تفضیلی ها

تفضیلی ها یکی از ارکان اساسی حسابداری در دوره حاضر هستند. مشتریان، تامین کنندگان کالا و خدمات، پرسنل و کارکنان، صندوق و بانکها و .... جزء تفضیلی ها هستند. 

 

عملیات ثبت و اصلاح سند حسابداری

در یک شرکت ، یکی از عملیات جاری حسابداران ثبت و بازبینی و اصلاح و تایید سند حسابداری است. در نرم افزارهای حسابداری یکپارچه ، هر عملیات که در سیستم ثبت می شود یک سند حسابداری به صورت اتوماتیک در قسمت مالی به صورت موقت ثبت می شود. این اسناد می توانند توسط مدیران مالی و یا حسابداران ارشد بازبینی و تایید شوند.

 

 

گزارشات حسابداری

گزارش تراز آزمایشی 

تراز یکی از مهمترین گزارشات حسابداری است. در نرم افزار حسابداری را می توانید به صورت 4 ستونی و 6 ستونی و 8 ستونی ملاحظه نموده و چاپ کنید. می توانید فقط حسابهای گردش دار و یا مانده دار را در گزارش بیاورید.

 

گزارش دفاتر

دفاتر حسابداری یکی دیگر از مهمترین گزارشات حسابداری است. در نرم افزار حسابداری یکپارچه دفاتر را می توانید در سطح کل، معین و یا تفضیلی مشاهده و چاپ کنید.

 

برای مشاهده کامل مقاله به آدرس شرکت داده پردازان ارگس مراجعه نمایید: 

 بخش های مختلف یک نرم افزار حسابداری یکپارچه

 

 

سایت من...
ما را در سایت سایت من دنبال می کنید

برچسب : نرم افزار حسابداری, خرید نرم افزار حسابداری, نویسنده : بابک babakrostami بازدید : 198 تاريخ : دوشنبه 12 مهر 1395 ساعت: 6:37

نرم افزار حسابداری بیت ، يك نرم افزار برای شرکت های بازرگانی کوچک می باشد. این سیستم مخصوص شرکت های کوچک و فروشگاهها طراحی شده است. این نرم افزار رقیب اصلی برای نرم افزارهایی است که برای کسب و کارهای کوچک تهیه شده اند.  در زیر برخی از امکانات این نرم افزار را مرور خواهیم کرد.

 

http://argess.ir/Upload/Images/Editor/Bit.jpg

 

نرم افزار حسابداری بیت شامل حسابداری ، انبار ، خرید و فروش ، دریافت و پرداخت ، عملیات چک و مدیریت ارتباط با مشتری CRM می باشد که در زیر شرح داده شده اند:

 


بسته نرم افزار حسابداری بیت شامل موارد زیر است

1- بخش اطلاعات پایه

 

معرفی اطلاعات کالا ها به صورت نامحدود

در نرم افزار حسابداری بیت می توان به تعداد دلخواه و به صورت نامحدود کالا تعریف کرد. برای هر کالا هم می توان تعداد نا محدودی واحد شمارش تعریف کرد. مثلا یک فروشگاه آهن می تواند میلگرد را کیلویی خریداری کند و به صورت متری به فروش برساند. همینطور یک فروشگاه روغن می تواند کیلویی خریداری کرده و به صورت لیتری به فروش برساند.

 

معرفی اطلاعات انبار ها به صورت نامحدود

در نرم افزار حسابداری بیت می توان به تعداد دلخواه و به صورت نامحدود انبار تعریف کرد. مثلا می توانید انبار مواد اولیه ، انبار محصول ، انبار ابزار آلات و ... داشته باشید.

 

معرفی اطلاعات خدمات به صورت نامحدود

برای فروش خدمات می توانید خدماتی را که به مشتری ارائه می کنید ولی جزء کالاها محسوب نمی شوند را در نرم افزار حسابداری بیت تعریف نمایید. مثلا یک میز می فروشید و قبل از تحویل به مشتری آن را رنگ می کنید و دستمزد رنگ زدن را به صورت جداگانه در فاکترو فروش می آورید. 

 

معرفی اطلاعات مشتریان به صورت نامحدود

به تعداد نامحدود می توانید مشتری و طرف حساب تجاری تعریف نمایید. می توانید مشتریان خود را گروه بندی کرده و برای هر گروه مشتری یک قیمت خاص در نظر بگیرید. مثلا می توانید مشتریان خود را به "عمده فروش" ، "خرده فروش" ، "همکار" و "مشتری متفرقه" تقسیم بندی کرده و برای هر کدام یک لیست قیمت جداگانه داشته باشید.

همانطور که در شکل زیر می بینید برای مشتریان مختلف می توانید لیست قیمت جداگانه تعریف نمایید

نرم افزار حسابداری بیت


 

2- بخش خرید کالا و انبارداری

خرید  کالا

توسط این قسمت خرید ها را ثبت می کنید. با ثبت خرید کالا، موجودی انبار هم بروزرسانی می شود. در خرید کالا تاریخ و ساعت ثبت فرم خرید کالا ثبت می شود و همچنین می توانید تحویل دهنده و تحویل گیرنده جنس را نیز مشخص کنید.

 

ثبت سایر هزینه های خرید  کالا

در نرم افزار حسابداری بیت می توانید هزینه های جانبی خرید کالا را نیز وارد نمایید. هزینه هایی مانند حمل کالا، بسته بندی و موارد دیگر . این هزینه ها روی مبلغ کالاها سرشکن می شود و در بهای تمام شده کالا منظور می گردد. 

نرم افزار حسابداری بیت - فاکتور خرید

 

ثبت مالیات بر ارزش افزوده خرید  کالا

در نرم افزار حسابداری بیت می توانید تعیین کنید که مالیات بر ارزش افزوده به صورت اتوماتیک محاسبه شده و در سرفصل حسابداری مناسب ثبت گردد. این امر کاملا انتخابی است و می توان آنرا فعال کرد و یا غیر فعال کرد. با توجه به اینکه مبحث حسابداری ارزش افزوده کمی پیچیده است ، نرم افزار حسابداری بیت تمامی محاسبات و ثبت سند حسابداری مربوطه را به صورت اتوماتیک برای کاربر انجام داده و کاربر نیازی به دانستن اطلاعات حسابداری در این زمینه ندارد.

 

گزارش خریدهای انجام شده 

در نرم افزار حسابداری بیت می توانید از خریدهای ثبت شده در نرم افزار گزارش تهیه نمایید. می توانید این گزارش را بر اساس انبار ، مشتری (تامین کننده / فروشنده) و در یک محدوده تاریخی مثلا از تاریخ تا تاریخ تهیه نمایید.  


 

3- بخش فروش کالا

فروش  کالا

توسط این قسمت فروش ها را ثبت می کنید. با ثبت فروش کالا، موجودی انبار هم بروزرسانی می شود. در فروش می توانید چندین شعبه فروش داشته باشید. مثلا اگر هم فروشگاه دارید و هم از شعبه مرکزی شرکت فروش انجام می دهید می توانید فروش های شعبه مرکزی را از فروش های فروشگاه جدا ثبت کنید.

نرم افزار حسابداری بیت - نرم افزار فروش

تسویه فاکتور فروش

توسط این قسمت می توانید فاکتورها را تسویه نمایید. اگر مشتری در قبال فاکتور فروش به شما وجهی پرداخت می کند آنرا در این قسمت می توانید وارد نمایید. این وجه می تواند به صورت وجه نقد، چک ، واریز به حساب و عملیات کارت به کارت باشد. در این قسمت همچنین می توانید لیست تمام فاکتورهای تسویه نشده مشتریان را ببینید.

 

فاکتور برگشت از فروش

برگشت از فروش در خیلی از کسب و کارها وجود دارد. اگر مشتری تمام بیا بخشی از کالا را به شما برگرداند می توانید آنرا در نرم افزار حسابداری بیت ثبت نمایید. کلیه کارهای لازم را نرم افزار حسابداری بیت برای شما به صورت اتوماتیک انجام می دهد. یعنی هم موجودی انبار را بروزرسانی می کند و هم حساب مشتری را بروز نگاه می دارد.

 

گزارش فروش کالا

نرم افزار حسابداری بیت قادر است در هر لحظه به شما گزارش دهد که میزان فروش شما چقدر بوده است. این گزارش دارای امکانات بسیار زیادی بوده که در اینجا بخشی از این امکانات را یادآوری می کنیم.

گزارش فروش کالا در یک محدوده تاریخی مثلا روزانه ، هفتگی و ماهانه و یا "از تاریخ"  "تا تاریخ" 

گزارش فروش یک و یا گروهی از کالاها 

گزارش فروش از یک انبار و یا چند انبار

گزاش فروش کالا بر اساس مشتری و بازاریاب و یا نحوه فروش

گزارش تخفیفات اعمال شده در فروش برای یک مشتری یا همه مشتریان 

گزارش فروش بر اساس کالا و مشتری و بازاریاب

گزارش وضعیت مشتریان و میزان بدهی آنها ، چکهای پاس شده و پاش نشده آنها و چکهای برگشت خورده آنها

 

جهت رویت ادامه امکانات و خرید ان نرم افزار حسابداری می توانید از لینک زیر استفاده نمایید:

نرم افزار حسابداری بیت

 

سایت من...
ما را در سایت سایت من دنبال می کنید

برچسب : نرم افزار حسابداری, خرید نرم افزار حسابداری, نویسنده : بابک babakrostami بازدید : 226 تاريخ : يکشنبه 11 مهر 1395 ساعت: 6:19

رویدادهای مالی رویدادهایی هستند که بر یک یا چند عنصر از عناصر معادله حسابداری تاثیر بگذارند. عناصر معادله حسابداری عبارتند از : دارایی ، بدهی و سرمایه یا حقوق صاحبان سهام.

بنابراین هر رویدادی در شرکت که بر دارایی ، بدهی و یا سرمایه تاثیر بگذارد و باعث افزایش و یا کاهش حداقل یکی از این عناصر شود رویداد مالی به حساب می آید. امروزه رویدادهای مالی را در نرم افزار حسابداری ثبت می کنند و برای هر رویداد مالی یک سند حسابداری ثبت می شود. 

برای اینکه بدانیم چه مواردی باعث تغییر در دارایی شرکت ها می شوند ابتدا بایستی ببینیم که چه چیزهایی دارایی یک شرکت محسوب می شوند. دارایی های شرکت ها به دو دسته دارایی های جاری و دارایی های بلند مدت تقسیم می شوند. 

دارایی های شرکت

موجودی نقد و بانک یکی از دارایی های جاری شرکت ها است. موجودی نقد از مهمترین دارایی های شرکت به حساب می آیند. موجودی نقد معمولا خود به سه قسمت تقسیم می شود. پول نقد موجود در حسابداری بانکی شرکت ، پول نقد موجود در صندوق و پول نقد موجود نزد تنخواه. معمولا در نرم افزار حسابداری ، قسمتی با عنوان خزانه داری وجود دارد که عهده دار ثبت و مدیریت این قسمت از اطلاعات شرکت است.

حسابهای دریافتنی 

حسابهای دریافتنی همان طلبی است که از مشتریان داریم. این نیز یکی از دارایی های جاری شرکت محسوب می شود. مانده این حساب بسیار مهم است . در این زمینه مقاله دیگری در همین سایت وجود دارد که می توانید آنرا با استفاده از لینک زیر ببینید.


این مقاله را هم از دست ندهید : نرم افزار حسابداری قوی برای هر شرکتی ضروری است

 


 

اسناد دریافتی 

اسناد دریافتی همان چکهایی هستند که از دیگران دریافت کرده ایم ولی هنوز سررسید نشده اند. این اسناد دریافتی نیز جزء دارایی های جاری شرکت محسوب می شوند. ثبت و مدیریت اطلاعات مربوط به اسناد دریافتی نیز مربوط به نرم افزار خزانه داری می باشد.

 

موجودی مواد و کالا

یکی دیگر از دارایی های جاری شرکت همان موجودی مواد و کالا است. این نوع دارایی برای شرکت های بازرگانی و تولیدی معنی دارد و شرکت های خدماتی معمولا موجودی مواد و کالا یا ندارند و یا اگر دارند ، مقدار آن ناچیز است. موجودی مواد و کالا ، از دارایی های استراتژیک محسوب می شوند.

 

اموال و اثاثه

از دیگر دارایی های شرکت ، اموال و دارایی ثابت می باشد. این اموال و دارایی ثابت جزء دارایی های بلند مدت حساب می شوند و در دسته دارایی های جاری به حساب نمی آیند. نرم افزار اموال و دارایی ثابت عهده دار ثبت و نگهداری اطلاعات این قسمت از دارایی ها می باشد. 

 

در اینجا می توان به راحتی گفت که خرید یک دارایی یک رویداد مالی است زیرا باعث افزایش دارایی می شود . ما وقتی که چیزی می خریم ، یا اموال و اثاثه می خریم و یا مواد و کالا می خریم. به هر حال این خرید باعث افزایش دارایی ها شده و بنابراین یک رویداد مالی به حساب می آید و باید در نرم افزار حسابداری ثبت و در حسابها و صورتهای مالی منعکس شود.

 

مواردی که تا اینجا گفته شد ، تعریف رویداد مالی و شناخت بعضی از رویدادهای مالی بود. از اینجا به بعد تاثیر رویدادهای مالی روی معادله حسابداری را به طور مختصر بحث می کنیم. در فیلم های آموزشی نرم افزار حسابداری باتیس که در قسمت دانلودهای سایت قرار دارد این موضوع به طور تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.

علاقمندان برای دانلود این فیلم های آموزشی حسابداری می توانند به آدرس زیر مراجعه نمایند:

دانلود فیلم های آموزش حسابداری همراه با نرم افزار حسابداری باتیس

 

معادله حسابداری می گوید که دارایی برابر بدهی باضافه سرمایه. این معادله همیشه صادق است و ثبت هیچ رویدادمالی نباید این معادله را بر هم بزند. بنابراین رویدادمالی که باعث شود این معادله بر هم بخورد و قسمت دارایی بیشتر از بدهی باضافه سرمایه شود و یا برعکس ، اشتباه و یا ناقص است.

 

سایت من...
ما را در سایت سایت من دنبال می کنید

برچسب : نرم افزار حسابداری, استانداردهای حسابداری, نویسنده : بابک babakrostami بازدید : 200 تاريخ : شنبه 10 مهر 1395 ساعت: 6:14

سلام

دوستانی که فقط کمی از ورودشون به بازار کار امور مالی گذشته باشه قطعا با این واقعیت روبرو شدن که آموخته های دانشگاهیشون شاید بتونه به عنوان پایه و بیس در طراحی سیستم های مالی شرکتها به دردشون بخوره اما قطعا نتونسته مجموعه ای از مهارت های لازم رو در اختیارشون قرار بده تا بتونن متناسب با عملیات هر شرکتی ، سیستم های مالی اون شرکتها رو از صفر تا 100 طراحی و پیاده سازی کنن و نهایتا پاسخگوی افرادی باشند که در داخل یا خارج از سازمان به گزارشات مالی نیاز دارن.

واقعیت اینه که ما فقط زمانی میتونیم به خودمون بگیم یک خبره امور مالی که:

در گام اول: به ساده ترین زبان ممکن مجموعه دانستنی های مرتبط با امور مالی رو بیاموزیم

مثل مفاهیم ، اصول ، استانداردها ، قوانین و...

به عنوان گام دوم: توانایی این رو پیدا کنیم که مجموعه دانسته های خودمون رو تبدیل به مهارت کنیم

مهارتی که در دنیای واقعی کسب و کار شرکتها و سازمانها ، خروجی اون ، طراحی و پیاده سازی سیستم های مالی باشه

سیستم حسابداری مالی

سیستم حسابداری بهای تمام شده

و سیستم حسابداری و گزارشگری مدیریت

در گام بعد برای ایفای نقش حرفه ای خودمون باید علاوه بر دانش و مهارت ، شخصیت حرفه ای متناسب با یک کارشناس مالی ، یک سرپرست مالی ، یک رئیس حسابداری ، یک مدیر مالی و نهایتا یک مشاور مالی رو داشته باشیم.

شخصیت حرفه ای که به ما کمک کنه بتونیم امور مالی سازمان رو به درستی مدیریت کنیم ، روابطش رو با واحدهای درون سازمانی و افراد و مراجع بیرون از سازمان مدیریت کنیم،به عنوان عضوی از اعضای سازمان به بهترین شکل ممکن نقش خودمون رو بازی کنیم و از مهم ترین عوامل موفقیت سازمانمون باشیم.

بعد از اون دائما به عنوان یک خبره مالی باید در جریان آخرین اخبار و وقایعی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم میتونه بر وضعیت و امور مالی شرکتها و سازمانها موثر باشه قرار بگیریم

باید ذهنی تحلیلگر داشته باشیم تا بتونه خروجی سیستم های حسابداری یعنی گزارشات مالی رو در مقام یک مدیر مالی طوری تحلیل کنه که صاحبان صنایع ، مدیران شرکتها و سازمانها  بتونن بهترین تصمیم رو در خصوص سرمایه خودشون بگیرن به پشتوانه گزارشات مالی ما و تحلیل های مکمل اون گزارشات که از طرف ما بهشون ارائه شده

خبره مالی کسیه که دائما دانسته ها و مهارت های خودش رو به روز آوری کنه و متناسب با پیشرفتهای سازمانها و شرکتها در حوزه های مختلف بتونه مجموعه گزارشات لازم رو برای بهترین سبک مدیریت اون سازمانها در بازه های زمانی مشخص به مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره ارائه بده

 

و اینجا...

در مرکز آموزش آنلاین شرکت داده پردازان ارگس

مجموعه اونچه که شما نیاز دارید تا بتونید به خودتون به عنوان یک خبره امور مالی نگاه کنید گردآوری شده

مهارت های پایه که به شما شخصیتی حرفه ای میبخشه

مهارت های تخصصی که دانش شما را برای استفاده عملی در طراحی سیستم های مالی آماده میکنه

دانش و آگاهی های تکمیلی که دامنه اطلاعات مالی شما رو وسعت میبخشه

و نهایتا آخرین اخبار و رویدادهای مالی که اطلاع از اون برای هر خبره مالی لازمه

 

مرکز آموزش آنلاین شرکت داده پردازان ارگس در طول مسیر با تشکیل پرونده ای حاوی مسیر رشد شما در امور مالی،برگزاری آزمون های هر دوره آموزشی و نهایتا اعطای گواهی شرکت در دوره ها ، شما را راهبری میکنه و نهایتا بنده به منظور کسب اطمینان از تسلط شما بر مباحث، از طریق پاسخ به پرسش های شما و برگزاری کارگاه های یکروزه مرتبط با فیلم های آموزشی

در کنارتون خواهم بود.

...

امیدوارم ثمره زحمات مدیران این شرکت بتونه دغدغه عزیزان رو در خصوص خلا های موجود در سیستم آموزشی کشور برطرف کنه...

منتظر دیدگاه های شما عزیزان هستیم

علیرضا محمدی هستم

مشاور مالی – عملیاتی مدیران صنایع

و مدیر واحد آموزش شرکت داده پردازان ارگس

 

 

سایت من...
ما را در سایت سایت من دنبال می کنید

برچسب : ارگس, نویسنده : بابک babakrostami بازدید : 214 تاريخ : چهارشنبه 7 مهر 1395 ساعت: 6:18

در استانداردهای حسابداری ایران ، استاندارد شماره یک به نحوه ارائه صورتهای مالی اختصاص یافته است. صورتهای مالی که شامل صورتهای مالی اساسی و یادداشت های توضیحی هستند برای استفاده کنندگان خارجی تهیه و ارائه می شوند. دولت ، سازمان بورس و اوراق بهادار، سهامداران فعلی و آینده و در نهایت مشتریان و بانکها ، بخشی از استفاده کنندگان از صورتهای مالی شرکت ها هستند. 

تجدید ارائه صورتهاي مالی به طور ضمنی حاوي این پیام است که صورتهاي مالی دوره گذشته از ویژگی کیفی قابلیت اتکا برخوردار نبوده اند و از این رو این امکان وجود دارد که تصمیماتی که بر اساس این اطلاعات اتخاذ شده اند غلط باشند.

 

تحقیقات گذشته نشان می دهد تجدید ارائه سرفصل هاي اصلی صورت سود و زیان از اهمیت بیشتري در بین سایر سرفصل صورهاي مالی اساسی برخوردار است.

 

تحقیقات صورت گرفته که در مقالات معتبر آمده است ، نشان می دهد که بین ارزش شرکت و تجدید ارائه سرفصل هاي اصلی شرکتهاي پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران رابطه غیرمستقیم معناداري وجود دارد.

 

طبق مفاهیم نظري گزارشگري مالی ایران، هدف صورتهاي مالی ارائه اطلاعاتی تلخیص و طبقه بندي شده درباره وضعیت مالی، عملکرد مالی و انعطاف پذیري مالی واحد تجاري است که براي طیفی گسترده از استفاده کنندگان صورتهاي مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادي مفید واقع گردد.

 

خصوصیات کیفی اصلی مرتبط با محتواي اطلاعات، "مربوط بودن " و "قابل اتکا بودن " و خصوصیات کیفی اصلی مرتبط با ارائه اطلاعات، "قابل مقایسه بودن " و "قابل فهم بودن" است. اطلاعاتی که فاقد این خصوصیات باشد، مفید نبوده و یا داراي فایده محدودي است. از آنجاکه خصوصیات کیفی قابل مقایسه بودن و قابل فهم بودن، بر مفید بودن اطلاعات می افزاید، وجود ثبات رویه حسابداري در روشهاي حسابداري بکار گرفته شده و افشاء مناسب اطلاعات الزامی است. استانداردهاي حسابداري ایران مقرر میکند که شرکتها باید ارقام صورتهاي مالی را به صورت مقایسه اي همراه با ارقام سال جاري ارائه و افشا کنند. (استاندارد شماره 1)

 

بر این اساس ارقام سال قبل در سال جاري، بار دیگر از سوي شرکت و حسابرس مورد بازبینی و طبقه بندي قرارگرفته و در صورت وجود اشتباهی بااهمیت در ماهیت و نحوه طبقه بندي و نیز مبالغ سال قبل، می بایست در سال جاري تجدید ارائه شوند.


بدین ترتیب تجدید ارائه میتواند به معناي وجود یک نقص یا اشکال تعبیر شود که در سال جاري کشف شده است؛ البته به شرط آنکه ناشی از تغییر در رویه هاي حسابداري نباشد. مطالعات نیز نشان میدهند که درصد بالایی از تجدید ارائه در ایران، به دلیل اصلاح اشتباهات حسابداري بوده است.

برای دیدن کامل این مقاله به سایت شرکت داده پردازان ارگس تولید کننده نرم افزار حسابداری به نشانی زیر مراجعه نمایید:

 

تجدید ارائه صورتهاي مالی

 

 

 

سایت من...
ما را در سایت سایت من دنبال می کنید

برچسب : نرم افزار حسابداری, استانداردهای حسابداری, نویسنده : بابک babakrostami بازدید : 214 تاريخ : دوشنبه 5 مهر 1395 ساعت: 6:37

یک کسب و کار باید به صورت مداوم بودجه‌های عملیاتی خود را برنامه ریزی کرده و با ثبت درآمد ها و هزینه‌هایش میزان سود آوری شرکت را رصد کند. همچنین با ثبت فاکتورها و دریافت و پرداخت ها ، تعهدات و مطالباتش را مشخص نماید. به این صورت که همیشه بداند به چه میزان بدهکار است و به چه میزان بستانکار.

ثبت رویدادهای مالی بالا به صورت منظم مشخص می کند که یک کسب و کار امکان ادامه فعالیت را دارد یا نه. و آیا در حال پیشرفت است و یا در حال اضمحلال.

اینجاست که نقش مهم نرم افزار حسابداری مشخص می شود. زیرا همانطور که در سایر مقلات این سایت بحث شد ، نرم افزار حسابداری سرعت و دقت ثبت و پردازش و گزارش گیری اطلاعات مالی را بالا می برد. همچنین نرم افزار حسابداری حقوق و دستمزد کارکنان ، مالیات‌ و بیمه پرداختنی و دیگر حساب‌های کاری شامل هزینه های استهلاک و ... را نیز ثبت و مدیریت می‌کند.

ثبت اطلاعات و رویدادهای مالی در نرم افزار حسابداری ، ممکن است در محیط کار و یا منزل و یا حتی طی قراردادی به یک موسسه حسابداری سپرده شود. عدم توانایی در مدیریت درست یک سیستم حسابداری و نبود یک نرم‌افزار حسابداری مطمئن می‌تواند مشکلات جدی برای یک کسب و کار ایجاد کنددر زیر به برخی مواردی که کسب و کارها باید انجام دهند تا موفق باشند اشاره شده است.

 

بودجه عملیاتی

حتی یک کسب و کار کوچک هم باید بودجه مشخص و معینی را برنامه‌ریزی کند تا بر اساس آن بتواند هزینه ها و درآمدش را تنظیم نموده و انحرافات از بودجه را تشخیص دهد. مطمئنا داشتن یک بودجه عملیاتی در نرم افزار حسابداری مناسب و مقایسه آن با رویدادهای مالی واقعی ثبت شده در نرم افزار حسابداری به کسب و کارها کمک بزرگی خواهد کرد.

این امر شامل ارزیابی و برآورد کلیه نیازهای مالی یک کسب و کار و تهیه یک نقشه مالی و ورود صحیح اطلاعات به داخل نرم افزار حسابداری جهت اطمینان از پرداخت کلیه قبوض، حقوق کارکنان و همخوانی درآمد و هزینه‌های جاری شرکت می‌باشد. شرکتی که دارای بودجه عملیاتی منسجم نباشد و در ضمن نرم افزار حسابداری مناسبی هم برای ثبت رویدادهای مالی نداشته باشد با خطر افزایش هزینه ها و در نتیجه کمبود سود و نقدینگی مواجه خواهد شد.

 

حسابهای پرداختنی

حسابهای پرداختنی در واقع بدهیهایی است که به دیگران دارید. این بدهی می تواند بدهی به ارگانهای دولتی باشد مانند بدهی بابت قبوض آب و برق و تلفن و... و یا می تواند بدهی به کارکنان بابت حقوق و مزایا باشد و یا بدهی به تامین کنندگان کالا و خدمات باشد. یکی از نکات مهم که در بودجه باید به آن توجه کرد همین حسابهای پرداختنی است. این حساب دارای مانده بستانکار است و میزان مانده بستانکار این حساب میزان بدهی کسب و کار می باشد. البته بر اساس این آیتم به تنهایی نمی توان گفت که یک کسب و کار موفق عمل کرده است یا نه. سایر موارد را هم باید در نظر گرفت. اگر رویدادهای مالی کسب و کار را در نرم افزار حسابداری وارد نمایید مانده اسن حساب در هر لحظه در اختیار شماست و به راحتی می تواند کنترل و مدیریت شود.

 

حساب‌های دریافتنی

همانطور که دانستن بدهی ما به دیگران مهم است ، دانستن اینکه از چه کسانی طلب داریم نیز مهم است. حسابدهای دریافتنی دارای مانده بدهکار است و مانده آن طلب ما از مشتریان را نشان می دهد. زیاد بودن مانده این حساب خیلی خطرناک است و به این معنی است که شرکت محصول خود را (کالا یا خدمات) به مشتری تحویل داده است ولی نتوانسته طلب خود را وصول نماید. وجود یک نرم افزار حسابداری مناسب می تواند این خطر را کاهش دهد. نرم افزارهای حسابداری از جمله نرم افزارهای شرکت داده پردازان ارگس ، این امکان را به شما می دهند که در مقاطع زمانی مناسب ، طلب شما از مشتریانتان را به شما یادآوری کنند تا نسبت به وصول طلب خود اقدام نمایید. مقایسه مانده این حساب با حسابهای پرداختنی شما را در مدیریت کسب و کارتان بسیار کمک خواهد کرد.

 

اختلاس

فقط در صورت داشتن یک سیستم مالی قوی و یک گردش کار مطمئن می توانید جلوی برخی از کلاهبرداری ها را بگیرید. داشتن یک  نرم افزار حسابداری مناسب و ورود اطلاعات صحیح در آن می‌تواند از فریبکاری، حساب‌سازی و در نهایت اختلاس و کلاهبرداریهای معمول صورت گرفته در یک شرکت جلوگیری کند. عدم وجود نرم افزار حسابداری با سطح دسترسی مناسب می تواند راه را برای کارمندان و مشتریان کلاهبردار باز کند و زیانهای جبران ناپذیری را به کسب و کار شما وارد نماید. اگر نرم افزار حسابداری با سطح دسترسی قوی داشته باشید آنگاه فاکتور فروش صادر شده توسط واحد فروش شما به صورت یک سند حسابداری ثبت شده در نرم افزار حسابداری در اختیار واحد حسابداری قرار گرفته و حواله خروج آن نیز در دست انبار دار قرار می گیرد. آنگاه دیگر واحد فروش و یا انبار نمی تواند با اصلاح و یا حذف این فاکتور و یا حواله انبار اقدام به اختلاس و دزدی نماید.

 

نتیجه

نرم افزارهای حسابداری اکنون به یک نیاز اساسی برای کسب و کارها تبدیل شده است و وجود یک نرم افزار حسابداری قوی و مناسب برای هر کسب و کاری از نان شب هم واجبتر است.

 

این مقاله را هم از دست ندهید :  تجدید ارائه صورتهاي مالی

 

سایت من...
ما را در سایت سایت من دنبال می کنید

برچسب : نرم افزار حسابداری, خرید نرم افزار حسابداری, نویسنده : بابک babakrostami بازدید : 193 تاريخ : يکشنبه 4 مهر 1395 ساعت: 6:19

برای ثبت موجودی کالا در شرکت ها دو روش وجود دارد.

 

روش ثبت ادواری موجودی کالا (در اینجا بحث می شود)
روش ثبت دائمی موجودی کالا (در مقاله دیگری بحث می شود)
روش ثبت ادواری موجودی کالا :

درروش ثبت ادواری ، حساب موجودی کالادرطول دوره مالی گردش نداردو تا پایان دوره مالی ,تا قبل ازاصلاحات ,بدون تغییرباقی می ماند وسپس باانجام دوثبت اصلاحی ابتدا مبلغ موجودی کالا دراول دوره ازاین حساب حذف , سپس مبلغ موجودی کالای پایان دوره دراین حساب بدهکارمی شود.

امروزه با وجود نرم افزارهای حسابداری بسیار زیادی که در بازار وجود دارند ، معمولا از روش ثبت ادواری استفاده نمی شود و از ثبت دائمی موجودی کالا استفاده می شود.

سیستم ارزیابی ادواری موجودیها(Periodic Inventory system ):

در این سیستم مسائل انبارداری به صورت زیر است :

در اول دوره حساب معین موجودی کالا به میزان ارزش موجودی کالا در انبار بدهکار می شود.
هنگام خرید کالا، حساب معین خرید کالا بدهکار می شود و حساب معین موجودی کالا تغییری نمی کند.
هزینه های اضافی خرید کالا مانند حمل به حساب موجودی کالا گذاشته نمی شوند.
هنگام فروش و خروج کالا از انبار ، حساب موجودی انبار تغییر نمی کند.
بهای تمام شده کالای فروش رفته و موجودیهای پایان دوره انبار در پایان دوره مالی به هنگام تهیه صورتهای مالی محاسبه می شود.
در این روش موجودیهای آخر دوره شمارش شده و ارزش آن بر مبنای یکی از روشهای پذیرفته شده گردش بهای تمام شده تعیین می شود و حسابدارها با کسر کردن ارزش آن از بهای تمام شده کالای آماده برای فروش (که خود از موجودیهای اول دوره بعلاوه خرید طی دوره بدست می آید) بهای تمام شده کالای فروش رفته را محاسبه می نمایند:

ارزش کالای آماده برای فروش = ارزش موجودی در ابتدای دوره + خرید موجودی طی دوره

بهای تمام شده کالای فروش رفته = ارزش کالای آماده برای فروش منهای ارزش موجودی در پایان دوره

روشهای مختلف ارزیابی ادواری موجودیها به سه دسته کلی تقسیم می شود که عبارتند از:

1- روش اولین صادره از اولین وارده (FIFO)

2- روش اولین صادره از آخرین وارده (LIFO) (در حال حاضر قابل قبول نیست و نمی توان از آن استفاده نمود)

3- روش میانگین موزن (Weighted Average )

 

مثال: موجودی اول فروردین مساوی 20 واحد و بهای تمام شده یک واحد آن بالغ بر 100 ریال است. در طول این ماه 50 واحد از این کالا خریداری شده است که بشرح زیر می باشند که وارد انبار شده بودند:

 

تاریخ                           تعداد وارده  فی  مبلغ کل وارده  هزینه های حمل  

موجودی اول فروردین        20            100  2000      

خرید 11 فروردین             20            105  2100             100 ریال هزینه حمل

خرید 15 فروردین             10            110  1100             60 ریال هزینه حمل

خرید 30 فروردین             20            120  2400             150 ریال هزینه حمل


 

جمع                            70                    7600             310 ریال

 

 

 بنابراین تا حالا حسابها به صورت زیر در دفاتر ثبت شده اند:

حساب                  شرح                                 بدهکار                       بستانکار

موجودی کالا            موجودی اول دوره                  2000                     

حساب خرید کالا       خرید 11 فروردین                  2100

حساب خرید کالا       خرید 15 فروردین                  1100

 حساب خرید کالا      خرید 30 فروردین                  2400  

هزینه های حمل       جمع هزینه های حمل            310

 

توجه کنید که طرف حساب بستانکار در ثبت های بالا می تواند مختلف باشد که ما در اینجا ثبت نکرده ایم.


از 70 واحد کالای خریداری شده بالا، 40 واحد آن در طول فروردین  بفروش رفته است و 30 واحد از آن باقی مانده است صورت ریز فروشهای ماه بشرح زیر می باشد:

تاریخ                         تعداد صارده            فی              مبلغ کل صارده            

فروش 5 فروردین          10                      130             1300

فروش 12 فروردین         20                     130             2600

فروش 15 فروردین         5                       130             650

فروش 21 فروردین         5                       140              700


 

جمع                          40                                       5250

  

 

فروش های بالا دارای ثبت های خاص در حسابداری فروش هستند که مورد بحث ما نیست و قیمت های ذکر شده در جدول بالا هم نباید ما را گمراه کند و فکر کنیم که در حسابداری انبار تاثیری دارند زیرا آنها قیمت فروش هستند. حالا به بحث خود بر می گردیم.


شرکت فوق برای ارزیابی 30 واحد کالای خود که در انبار مانده است ناگزیر است از یکی از روشهای ادواری قیمت گذاری بهره جوید.

در اینجا ما به سه روش LIFO ، Weighted Average ، FIFO ، ارزش موجودی پایان دوره و به تبع آن بهای تمام شده کالای فروشی رفته و اثرات محاسبه سه روش بر سود آوری را محاسبه خواهیم کرد:

برای خواندن بقیه این مقاله و همچنین مقالات مشابه دیگر از طریق لینک زیر به وب سایت شرکت داده پردازان ارگس مراجعه نمایید.

 

روش های ثبت موجودی و تاثیر آن در سود (زیان) شرکت

 

سایت من...
ما را در سایت سایت من دنبال می کنید

برچسب : ثبت ادواری موجودی کالا, نرم افزار حسابداری, ارگس, نویسنده : بابک babakrostami بازدید : 206 تاريخ : شنبه 3 مهر 1395 ساعت: 6:00